Mesaje

Pasionați de Evanghelie

CREŞTINISMUL PUR ŞI SIMPLU

DIN 01 OCTOMBRIE 2023

Romani este o carte despre Dumnezeu. Indiferent de tema pe care o adresează Pavel în această scrisoare, ajunge mereu la Dumnezeu. În preocuparea noastră de a înțelege ce spune apostolul despre neprihănire, justificare și altele asemenea, nu trebuie să trecem cu vederea concentrarea sa enormă asupra lui Dumnezeu. Nu există nimic asemănător în altă parte.

DISCIPLINA HARULUI

DIN 09 IULIE 2023

Acelaşi har care ne aduce la credinţa în Cristos este harul care ne disciplinează în Cristos. Pe parcursul următoarelor două luni vom căuta să înțelegem mai bine care este rolul lui Dumnezeu și care este rolul nostru în urmărirea sfințeniei prin seria de mesaje “Disciplina harului”.

DUMNEZEU ŞI LUMEA

DIN 15 IANUARIE 2023

După perioade lungi în care ne-am concentrat atenția asupra epistolelor din Noul Testament, vrem să ne întoarcem la prima carte a Bibliei care ni-l arată pe Dumnezeu ce a ales să se reveleze pe Sine prin creație. Geneza este speranța că omul se întoarce într-o relație cu Creatorul și ne îndreaptă privirea spre Isus Hristos.

UNII ALTORA

DIN 02 OCTOMBRIE 2022

“Unii pe alții”, “unii altora”. De câte ori am regăsit aceste cuvinte în timp ce citeam pasaje din Scriptură? Și de câte ori ne-am gândit cu adevărat la implicațiile lor? Îndemnurile practice care însoțesc aceste cuvinte sunt produsul evangheliei în viața credincioșilor și asupra lor vrem să ne concentrăm în următoarea serie de predici la M28.

ÎNTREBĂRI CRUCIALE

DIN 10 IULIE 2022

Prea adesea omul traversează sezoane ale vieții în care sufletul său se simte ca într-un deșert. Cu toate acestea, Biserica a fost și rămâne în continuare o oază pentru suflet, un context spiritual extraordinar în care Dumnezeu oferă răspunsuri la cele mai grele întrebări care încearcă sufletul uman.

MECANICA BISERICII

DIN 03 OCTOMBRIE 2021

Biblia vorbește despre un comportament trecut și unul nou. Cel nou este produsul credinței în Evanghelie și al regenerării realizate de Duhul Sfânt. Singurul loc din această lume în care acest comportament nou, acest stil de viață este predat și antrenat este Biserica.

CÂŞTIGAREA SUFLETELOR

DIN 18 IULIE 2021

Vestea Bună a Evangheliei este faptul că harul caută să mântuiască ce era pierdut. Iar instrumentul lui Dumnezeu în desfășurarea acestei misiuni de răscumpărare a ființei umane este fiecare credincios care a fost adus la viață. Noi, biserica lui Cristos, suntem chemați să luminăm lumina Evanghelie în această lume, să aducem speranță celor lipsiți de speranță.

EVANGHELIA ÎN STRADĂ

DIN 04 APRILIE 2021

Biserica este chemată să învingă lumea, nu să fie învinsă de ea. Noi, biserica, suntem din lume, dar nu mai aparținem acestei lumi. Ba mai mult, noi nu ne aflăm într-o stare de resemnare, ci noi, cei care credem în Isus, care cunoaștem și credem Evanghelia, învingem această lume. Oare cum? Trăind Evanghelia în stradă.

RELIGIE VS EVANGHELIE

DIN 04 OCTOMBRIE 2020

Religia și Evanghelia schimbă ființa umană, dar într-un mod total diferit. Religia acționează din exterior, urmărind schimbarea comportamentului. Evanghelia acționează din interior, prin schimbarea convingerilor și dorințelor noastre, prin schimbarea inimii. Iată de ce Evanghelia este Vestea Bună că Dumnezeu face în noi ceea ce religia nu a putut și nu poate face niciodată.

CÂNTECELE ADVENTULUI

DECEMBRIE 2020

Încă din secolul al IV-lea creştinii intrau într-o perioadă de advent în care obişnuiau să postească şi să mediteze la acele texte biblice care prevesteau prima venire a Mântuitorului în lume pentru „a ridica păcatul omenirii” şi a doua venire pentru a-i lua în glorie pe cei care se încred în El. Astăzi, noi depunem mărturie atât despre Lumina care deja a venit în lume, cât şi despre Lumina care va reveni, în glorie.

DANSUL CONJUGAL

DIN 28 IUNIE 2020

Dansul este frumos atunci când se manifestă printr-o succesiune de mișcări variate și expresive, în ritmul muzicii. La fel este și “dansul conjugal”. Însă ce faci atunci când realizezi că nu prea te pricepi, că nu poți ţine pasul cu partenerul? Acesta este topicul seriei de mesaje în această vară.

ÎN ORAŞ | 1 CORINTENI

DIN 06 OCTOMBRIE 2019

Trăim într-o lume bombardată de zgomot, publicitate, social media, iniţiative centrate pe om şi acces instant la o sursă nelimitată de informaţie. Având atât de multe voci care caută atenţia noastră, care caută să ne conducă vieţile, cum putem şti de care să ascultăm? În mijlocul atâtor voci, oare vocea Lui poate fi auzită? Oare putem rămâne conectaţi, dar fără să ne compromitem?

ELEFANTUL DIN CAMERĂ

DIN 23 IUNIE 2019

Omul descoperă mai multe subiecte dificile despre care nu se prea vorbește în contextul bisericii. Fiecare din acestea ar putea fi ușor considerat un elefant din cameră. Ei bine, aceasta este noua seria de mesaje pe timp de vară la Harvest București. Elefantul din Cameră – Să vorbim despre El.

RIDICĂ-TE ŞI DU-TE | IONA

DIN 31 MARTIE 2019

Cuvântul Domnului a venit la Iona, fiul lui Amitai, şi i-a zis: „Scoală-te şi du-te la Ninive, cetatea cea mare, și strigă împotriva ei, căci răutatea ei s-a suit până la Mine!“. Dar Iona s-a ridicat și a fugit de prezența lui Dumnezeu.  El a făcut o greșeală capitală dintr-un motiv simplu: îi lipsea compasiunea pentru cei frânți și pierduți.

ÎN ORDINE | TITUS

DIN 13 IANUARIE 2019

“Aceasta este o epistolă scurtă, dar care totuşi conţine chintesenţa doctrinei creştine. În ea autorul a cuprins cu măiestrie tot ce trebuie să ştie şi să facă un creştin.”  Martin Luther

VERTICAL

DIN 14 OCTOMBRIE 2018

Redusă la esență, lucrarea unei biserici poate fi rezumată doar în două moduri posibile: orizontală sau verticală. Ceea ce face diferența, ceea ce transformă lucrarea unei biserici în una verticală este ceva foarte simplu și totuși foarte profund: Evanghelia.

CELE 7 PĂCATE CARDINALE

DIN 12 AUGUST 2018

În istorie s-au putut identifica şapte păcate de rădăcină care generează o mulţime de păcate în viaţa unui om. Acestea rup relaţii, înşeală, înlănţuie şi mint, dar cel mai grav îl separă pe om de Creatorul Său. Mulţi dau vina pe temperament, obiceiuri, trecut, sau circumstanţe, însă ele sunt idoli ai inimii care aduc consecințe sprituale drastice.

CREDINŢA MUTĂ… | MARCU

DIN 4 FEBRUARIE 2018

Contrar religiilor din perioada noului testament, care spuneau că omul trebuie să muncească din greu ca sa-și găsi drumul spre Dumnezeu, Evanghelia, adică Vestea Bună, afirmă tocmai contrariul. Dumnezeu a muncit din greu că să-Și găsească un drum spre om, întrupându-Se în lumea noastră în Persoana lui Isus. Credința în El mută munții!

O COMUNITATE NEOBIŞNUITĂ

DIN 1 OCTOMBRIE 2017

A venit timpul să recăpătăm un cuvânt des banalizat și folosit greșit: părtășia. Acel nivel de interdependență și trasparență greu de găsit în zilele noastre. Aecea expresie întâlnită mod repetat în viața bisericii primare: “unii altora”. Acea dragoste care a zdruncinat și schimbat lumea noastră o dată pentru totdeauna!

MESAJE SINGULARE

LA BISERICA HARVEST BUCUREŞTI

Periodic invităm vorbitori pasionați de Cristos care slujesc ca și pastori sau predicatori la alte biserici locale din București sau din afară. Aici vei putea găsi toate aceste mesaje expuse în biserica noastră. Uneori acestea fac parte dintr-o serie de mesaje a bisericii iar alteori nu. În orice caz, ne rugăm ca ele să fie o încurajare pentru tine!

ÎN CONSTRUCŢIE | NEEMIA

DIN 12 MARTIE 2017

Ce te nelinişteste sau te frământă apropo de ce se întâmplă în jurul tău? Dacă simţi o jale şi o preocupare faţă de o nevoie spirituală, se prea poate ca Dumnezeu să îţi comunice ceva. Vom învăța despre acest aspect din expriența lui Neemia, în fiecare duminică începând cu 12 martie de la ora 10:00.

SĂ FIM LUMINĂ

DIN 04 DECEMBRIE 2016

Luna decembrie a fost considerată perioada adventului. Asta presupune o perioadă de așteptare, anticipare și pregătire spirituală a ceva ce urmează să vină. Biserica  lui Cristos așteaptă revenirea glorioasă a lui Cristos. Asta nu este o așteptare pasivă, ci una activă. Află din această serie cum poți să fii o lumină în această perioadă.

ÎN CONSTRUCŢIE | EFESENI

DIN 02 OCTOMBRIE 2016

Atunci când se are în vedere construirea bisericii lui Cristos, trebuie urmat un proiect deja trasat de Cel care zidește această famile spirituală. Membri ei sunt zidiți împreună, pentru a deveni o locuință în care trăiește Dumnezeu prin Duhul Sfânt. Află în această serie care sunt elementele care zidesc această comunitate ieșită din comun.