Omul necredincios și rămăşiţa lui Dumnezeu

Până unde poate să meargă păcatul omului necredincios şi cum îşi continuă Dumnezeu planul răscumpărării Sale faţă de om printr-o rămăşiţă?

Omul religios și Dumnezeul vrednic de închinare

În aparență, faptele omului religios pretind că pentru el Dumnezeu este vrednic de închinare. În realitate, momentele cruciale din viața sa îi arată necredința.

Omul vinovat și Răscumpărătorul lui

Adam și Eva au ajuns să cunoască binele și răul, însă procesul prin care ei au obținut acest lucru a implicat o răzvrătire împotriva adevărului și a sursei sale. Și-au dorit să fie ca Dumnezeu, însă în loc să cunoască binele și răul respingând răul și rămânând buni, ei resping binele și devin răi.

Omul păcătos și consilierul lui

Neascultarea primilor oameni de Dumnezeu se află la baza păcatelor tuturor oamenilor – dobândirea înțelepciunii printr-un consilier paralel cu Cuvântul lui Dumnezeu.

Omul incomplet și Dumnezeul surprizelor

Creat perfect de Dumnezeu, omul incomplet învață să se încreadă în înțelepciunea lui Dumnezeu și să manifeste dragostea lui Dumnezeu față de aproapele său.

Omul perfect și prezența lui Dumnezeu

Atunci când înțelegi condiția perfectă în care a așezat Dumnezeu omul la început, poți înțelege condiția imperfectă a omului de după cădere și nevoia sa disperată de răscumpărare.

Creaţia şi ordinea lui Dumnezeu

Cel care crede în Dumnezeul creator înțelege că El face ordine în dezordine, prin Cuvântul Său, ca astfel viața să înflorească.

Dumnezeu şi lumea

O lume în care cartea Geneza este văzută ca o fabulă este o lume necreștină. Începutul creștinismului se află în Geneza 1:1, nu în Matei 1:1.