Dedicați-vă unii altora

Relația unui credincios cu Dumnezeu este construită pe relația lui cu comunitatea credinței. Să învățăm ce înseamnă dedicarea uitându-ne la Isus, care a fost dedicat Tatălui până la moarte, și încă moarte pe cruce.

Ascultă pe:

Dați socoteală unii altora

Darea de socoteală nu înseamnă să ne provocăm unii pe alții prin tot felul de reguli, ci să ne purtăm poverile unii altora prin Duhul Sfânt, împlinind astfel legea lui Cristos.

Ascultă pe:

Încurajați-vă unii pe alții

Încurajarea altora este determinată de conștientizarea lucrării Evangheliei în viața lor.

Ascultă pe:

Supuneți-vă unii altora

Supunerea în smerenie unii față de alții este harul prin care Dumnezeu ne poartă de grijă în mijlocul provocărilor din această lume.

Ascultă pe:

Slujiţi-vă unii pe alţii

Libertatea creștină este harul lui Dumnezeu care se manifestă atunci când credincioșii se slujesc unii pe alții.

Ascultă pe:

Iertaţi-vă unii pe alţii

Cine pretinde că este iertat de Dumnezeu, dar nu iartă din inimă și fără limită păcatele fraților săi, demonstrează prin asta că încă nu a înțeles gravitatea propriilor sale păcate.

Ascultă pe:

Iubiţi-vă unii pe alţii

Iubirea dintre credincioși reprezintă testul suprem prin care pretenția credinței în Dumnezeu este validată sau invalidată.

Ascultă pe:

Apartineţi unii altora

Atunci când nu ne dorim să aparținem unii altora invocând diferențele, problemele sau păcatele noastre, cel mai probabil încă nu înțelegem natura și interdependența bisericii.

Ascultă pe: